Lahden perheasiain neuvottelukeskus

Vapaudenkatu 6 A, 2.krs, Lahti
P. 044 7191 535
puhelinpäivystys maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8 -11.

Perheneuvonta auttaa sinua, kun jokin asia parisuhteessasi tai perheessäsi mietityttää sinua. Aluksi yhdessä tutkimalla parisuhdetta, perhettä ja omia henkilökohtaisia elämän haasteita voidaan alkaa etsiä voimavaroja ja uusia näkökulmia parisuhteen ja perheen hoitamiseen ja koko sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä.

Elämää vaikeuttavat asiat on hyvä nostaa esiin varhaisessa vaiheessa. Jo asioista ääneen puhuminen luottamuksen ilmapiirissä usein käynnistää myönteisen muutoksen. Yhdessä voimme etsiä välineitä

  • vuorovaikutuksen parantamiseen
  • seksuaalisuuden, uskottomuuden, väkivallan, riitelyn tai mustasukkaisuuden käsittelyyn
  • eroon liittyvään pohdintaan

Pääasiallinen työmenetelmämme on pariterapia. Muita työmenetelmiämme ovat perhe- ja seksuaaliterapia sekä perheasiainsovittelu. Lisäksi säännöllisesti järjestetään ero- ja muita ryhmiä. Suomen kielen lisäksi keskustelukielenä voi olla myös englanti.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia. Palvelut koskevat myös kirkkoon kuulumattomia.

Lahden perheasiain neuvottelukeskuksen toiminta-alueena on Lahti, Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Kuhmoinen, Kärkölä, Myrskylä, Nastola, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Mitä perheneuvonta on?

 

Parisuhdetta kohentamaan!

Pienryhmä pariskunnille alkaa helmikuussa. Ryhmässä käytetään 'Kohti kumppanuutta' -materiaalia, jonka avulla käydään läpi mm. itsetuntoon, kommunikointitapoihimme, ristiriitojen ratkaisuun, seksuaalisuuteen, liittomme vahvuuksiin ja tulevaisuuteen liittyviä aiheita. 

Kokoontuminen (2 h) sisältää alustuksen, omaa pohdintaa ja keskustelua pääasiassa oman puolison kanssa, mutta myös ryhmässä.  

'Kohti kumppanuutta' on Kansan Raamattuseuran Samassa Veneessä -avioparityön julkaisema materiaali avioparien pienryhmille.  

Kokoonnumme kahden viikon välein Kurhilassa Mattssoneiden kotona.  Ryhmään otetaan max 5 pariskuntaa, kokoontumispäivä sovitaan osallistujien kesken.

Kurssin hinta on 60 €/pari, hinta sisältää 'Kohti kumppanuutta' -kirjasen molemmille puolisoille.

Aviosuhde on elämämme tärkein ihmissuhde ja samalla ehkä myös haasteellisin. Siksi siitä kannattaa pitää eriyisen hyvää huolta. 

Mutta miksi ryhmään, jos kaksinkin on hankalaa?  Ryhmässä saa perspehtiiviä omiin asioihin kuullessa toisten avioparien taipaleesta, sekä uusia oivalluksia ja toimintamalleja, jotka eivät itselle ole arjen pyörteissä tulleet mieleenkään.  Ryhmänä sitoudumme ehdottomaan vaitioloon ryhmässä jaetuista asioista ja yhteiseen rukoustukeen myös kookoontumisten välillä.  Luottamus ja yhteinen rukous on tärkeä osa yhteyttä ja eteenpäin menemistä.   

Jos haluaisitte tulla pariskuntana mukaan, niin ottakaa yhteyttä Anuun puh. 050 380 3967 tai  Jukkaan puh. 0505870751anu.mattsson@outlook.com