Virkatodistus ja sukuselvitys

Asikkalan seurakunnan asiaspalvelusta voi tilata

Virkatodistus (ns. elää-todistus)

Todistus elossa olevasta seurakunnan jäsenestä tilataan siitä seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla. Todistusta tilattaessa on ilmoitettava henkilötiedot sekä todistuksen käyttötarkoitus. Todistus on maksuton. Todistuksen voi tilata myös Päijät-Hämeen keskusrekisteriin kuuluvien osakasseurakuntien kirkkoherranvirastoista tai Lahden seurakuntayhtymän Asiointi- ja palvelupisteestä (Vapaudenkatu 6).

Virkatodistus (ns. elää-todistus) ulkomaan viranomaisille

Ulkomaan viranomaisia varten voimme toimittaa virkatodistuksia monikielisellä lomakkeella. Lomakkeen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Ulkomaan viranomaiselle toimitettava virkatodistus tulee vahvistaa julkisen notaarin  toimesta. Lisäksi voidaan tarvita vielä ulkoasiainministeriön ja kyseisen valtion edustusten vahvistaminen. Virkatodistuksen vahvistaminen jää asiakkaan tehtäväksi.

Sukuselvitys vainajasta

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan. Tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Sitä edeltävältä ajalta virkatodistukset on tilattava jokaisesta seurakunnasta tai muista rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla.

Sukututkimus henkilöstä

sukututkimusten tekoa varten voi tehdä kirjalisen pyynnön asikkalan.seurakunta(at)evl.fi

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen tilaaminen

• sähköpostilla (asikkalan.seurakunta (at) evl.fi)
  • soittamalla asiakaspalveluun, p. 03 8766 200. Avoinna maanatai - perjantai kello 9-13
  • käymällä asiakaspalvelussa osoitteessa Sirkkusentie 1, 2. kerros. Avoinna maanatai - perjantai kello 9-13
  • täyttämällä sähköisen virkatodistuslomakkeen
  • kirjeitse. Asikkalan seurakunta, Sirkkusentie 1, 17200 Vääksy.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisterin palvelumaksuhinnastossa