Joulun kynttilät

Joulukirkot

Jouluaatto 24.12.

Klo 14 jouluaaton sanajumalanpalvelus Kalkkisten kirkossa. Petri Tervo ja Paavo Haapiainen.

Klo 16 jouluaaton sanajumalanpalvelus Asikkalan kirkossa. Petri Tervo, Leena Kanninen ja kirkkokuoro. Kirkkokuljetus reittiä: Anianmetsä, Anianpellontien muuntamon kohdalta 40 min ennen tilaisuuden alkua, 24-tietä Tallukan ohi, Rantakulmantietä uuden keskustan turistipysäkille ja sieltä Kanavatietä kohti kirkkoa. Matkan varrelta voi tulla kyytiin. Paluu samaa reittiä tilaisuuden jälkeen.

Klo 21 aattoillan sanajumalanpalvelus Asikkalan kirkossa. Petri Tervo ja Leena Kanninen.

Joulupäivä 25.12.

Klo 7 sanajumalanpalvelus Asikkalan kirkossa. Anja Saraja ja Mervi Koskinen.

Klo 9 sanajumalanpalvelus Kalkkisten kirkossa. Anja Saraja ja Mervi Koskinen.

Tapaninpäivä 26.12.

Klo 10 messu Asikkalan kirkossa. Sakari Similä, musiikkiryhmä Leena Kanninen ja Jukka Saarman, laulu.

Adventti aloittaa kirkkovuoden

Adventtiaika alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista, jolloin kirkoissa lauletaan Hoosianna-hymniä. Adventti on valmistautumista jouluun, Vapahtajan tulemisen juhlaan. Joululaulut kaikuvat Kauneimmissa joululaulutilaisuuksissa läpi adventin ajan.

Adventtiin kuuluu adventtikynttilöiden sytyttäminen. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi odotusta. Toinen adventtikynttilä on jouluilon sytyttäjä. Kolmas on joulurauhan tunnus. Neljäs adventtikynttilä on rakkauden kynttilä.

Tervetuloa valmistatumaan Kristuksen syntymäjuhlaan!

1.Adventtisunnuntai ja seuraava viikko

Messu su 2.12. kello 10 Asikkalan kirkossa. Anja Saraja, Leena Kanninen ja Kirkkokuoro. Diakoniatyön kirkkokahvit.

Messu kello 13 Kalkkisten kirkossa. Anja Saraja, Paavo Haapiainen ja Kyläkuoro. Diakoniatyön kirkkokahvit

Viikkomessu ti 4.12. kello 13 Kalkkisten kirkossa. Kehitysvammapappi Jenni Jaakonsaari ja Leena Kanninen. Kirkkokahvit. Kirkkokuljetus: Lähtö Turistipysäkiltä 12.15 Vääksyn taksikopin läheisyydestä. Sinivuokon piha. Kyytiin pääsee matkalta. Messu kestää vajaan tunnin, jonka jälkeen kahvit. Paluukuljetus noin klo 14:30.

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus to 6.12. kello 10 Asikkalan kirkossa. Petri Tervo ja Leena Kanninen.

2.Adventtisunnuntai

Messu su 9.12. kello 10 Asikkalan kirkossa. Petri Tervo ja Paavo Haapiainen.

3.Adventtisunnuntai ja seuraava viikko

Messu su 16.12. kello 10 Asikkalan kirkossa. Sakari Similä ja Leena Kanninen.

Aurinkovuoren koulun joulujumalanpalvelus. to 20.12. kello 16. Sakari Similä ja Leena Kanninen.

Kalkkisten koulun joulukirkko pe 21.12. kello 12. Sakari Similä ja Leena Kanninen.

4.Adventtisunnuntai

Messu su 23.12. kello 10 Asikkalan kirkossa. Anja Saraja ja Leena Kanninen.