Yhteisvastuu 2018:    #RUOKATRENDIT2018

Osallistu keräykseen! Avullasi torjutaan nälkää ja köyhyyttä!

Yhteisvastuukerääjä lippaan kanssa

Yhteisvastuukeräys 2018 Suomessa

Yhteisvastuukeräyksen teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla ja Suomessa. Kotimaassa keräämme varoja Kirkon diakoniarahastolle, jonka asiakkaille nälkä on liian tuttu vieras. Seurakuntien diakoniatyön kautta on mahdollista hakea avustusta tuosta rahastosta.

Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Yhteisvastuukeräyksen sydän logo

Yhteisvastuukeräys 2018 Ulkomailla

Keräysvaroista 60% ohjataa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttaissa hätätilanteissa. pahiten kärsineitä ihmisiä.

Vuoden ulkomaisensa erityiskohteena on Itä-Afrikan nälänhätä.

Haluatko antaa työpanostasi keräykselle?

Keräyksen toteuttaminen vaatii paljon lähimmäisen rakkautta, eli halua auttaa. Miten sinä voisit olla mukana auttamassa? Olisiko sinulla aikaa tulla talkoisiin tai lähteä vaikka lipaskerääjäksi. Haluaisitko toteuttaa keräyksen työpaikallasi? Ota yhteyttä ja kerro mielenkiinnostasi ja toivomastasi tavasta auttaa. Sinua kyllä tarvitaan, sillä keräys ei toteudu ilman vapaaehtoisia käsiä ja jalkoja.

Päivi Salojärvi
Diakoniatyöntekijä, diakoni

Lahjoituksia voi tehdä ympäri vuoden

Vaikka yhteisvastuukeräys keskittyy lähinnä kevätaikaan. voi lahjoituksia tehdä ympäri vuoden keräystileille ja lahjoituspuhelimeen sekä Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Käyttämällä viitenumeroa rahat kohdistuvat seurakuntien tulokseen. Asikkalan seurakunnan viitenumero on 302038.