Emäntätaitoisia ja apulaisia etsitään

Seurakunnan työhän on kuuluissa kahvinjuonnista. Vuositasolla sitä kuluukin runsaasti, sillä hyvin monissa seurakunnan tilaisuuksissa tarjotaan juuri kahvia. Mutta senkin valmistaminen tarjoiluineen ei synny yksin. Olisitko sinä kiinnostunut kahvitusten järjestämisestä tai toimimaan kahvinkaatajana seurakunnan tilaisuudessa kirkossa, Maijan kammarilla jne.

Diakoniaruokailu

Diakoniaruokailu on syntynyt vapaaehtoisten omasta aloitteesta. Eräänä päivänä kaksi rouvaa käveli diakoniatoimistoon ja kertoivat, että he haluaisivat alkaa valmistamaan ruokaa työttömille ja muille pienituloisille lähimmäisille. Kun paikka, aika ja tekijät löydettiin toiminta käynnistettiin jo kymmenen vuotta sitten.

Tänä päivänä tiistaisin Maijan kammarilla käy noin 40 ruokailijaa. Ruoka valmistetaan kahden emännän voimin. Ruoka on monipuolista kotiruokaa, jonka vapaaehtoiset saavat itse suunnitella ja valmistaa.

Taukopaikka

Taukopaikka on perjantai aamuisin Maijan kammarilla oleva vapaaehtoisen emännän voimin pyörivä "kahvila", jonka tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa (vapaaehtoinen maksu) vaan ennenkaikkea iloa ja sosiaalista kanssakäymistä paikalla käynneille. Emännän tehtäviin kuuluu tarjoilujen hoitaminen.

Jouluruokailu ja Maijan kammarin jouluaatto

Vuosittain järjestämme talkoilla jouluaterioita yksinäisille ja vähävaraisille perheille. Myös Maijan kammarin ovet ovat auki jouluaattona. Kiitos tästäkin kuuluu vapaaehtoisille. Haluaisitko snä olla rakentamassa joulumieltä ensi kerralla?