Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

Oletko kiinnostunut Asikklan seurakunnastai ja kirkkosta?
Haluaisitko olla mukana päättämässä seurakuntasi asioista?

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä.

Ehdokkaaksi voi asettua:

•  konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 18.11.2018
  • on Asikkalan seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2018
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta.

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Vaalilautakunta

Kirkkovaltuustomme valitsee vaalilautakunnan, joka organisoi vaalin toteuttamisen aikataulun mukaisesti. Oletko Asikkalan seurakuntalaisena kiinnostunut tulemaan mukaan vaalilautakuntaan jäseneksi tai sen varajäseneksi?
Huomioithan, että uusien esteellisyyssääntöjen mukaan vaalilautakunnan jäsen tai varajäsen ei
voi olla itse vaaleissa ehdokkaana, ei myöskään hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan lisää ja tulemaan mukaan tähän vastuulliseen vaalityöhön.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018

Mitä kirkko merkitsee sinulle tämän päivän Suomessa? Minkä asioiden puolesta haluaisit seurakuntasi tekevän työtä? Näihin ja moniin muihin asioihin sinulla on mahdollisuus nyt vaikuttaa. Seuraamalla tätä sivua pysyt ajantasalla.

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään