Lähimmäispalvelu - ihmiseltä ihmiselle

Oletko yksin - lähimmäispalvelusta voisi löytyä juttukaveri.

Lähimmäispalvelu on vapaaehtoista ystäväpalvelua, ihmiseltä ihmiselle. Seurakunnan lähimmäispalveluryhmä koostuu koulutetuista ja tehtäväänsä sitoutuneista henkilöistä. Lähimmäispalvelun ystävyys perustuu sopimukseen, jonka molemmat osapuolet hyväksyvät diakoniatyöntekijän avustuksella.

Lähimmäispalvelu on lähinnä juttuseuraa. Vapaaehtoiset vierailevat pääasiassa kodeissa, mutta tarvittaessa voivat lähteä mukaan vaikka saattajaksi lääkärireissulle.

Lähimmäispalveluporukka vierailee virkistäen vanhuksia hoitolaitoksissa. Ulkoiluttaen ryhmänä pyörätuoliväkeä. Piristäen pelailulla terveysaseman asukkaita.

Lähimmäispalvelua toteutetaan yhdessä SPR:n Asikkalan osaston ystäväpalvelun kanssa yhteistyössä.

Voisitko sinä alkaa lähimmäispalvelijaksi? Tarvitsemme sinua juuri nyt! Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!

Diakoniatyö tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistehtäviä...

Maijan kammarilla kokoontuu viikoittain runsaasti väkeä. Kammarin kantavana voimana ovat vapaaehtoiset, kahvia tarjoavat emännät, laulavat isännät, sekä monet ohjelmatuokioiden vetäjät. Kammarin lenkkiporukkaa vetää vapaaehtoinen. Arpajaistouhuista vastaavat vapaaehtoiset. Leipomuksia syntyy talkoilla ja yhteisvastuukeräys ei olisi mitään ilmaan vapaaehtoistoimijoita.

Mikä olisi sinun tehtäväsi - pohditaan yhdessä.

LÄHIMMÄISYYS ON TÄRKEÄ OSA SEURAKUNNAN ELÄMÄÄ!

Ota yhteyttä:

Diakoni Päivi Salojärvi p. 044-7766206

MINUSTAKO VAPAAEHTOINEN?

Tule kyselemään ja ihmettelemään yhdessä diakoniatyöntekijän kanssa Maijan kammarille.

Vapaaehtoistoimijoiden aamukahvit Maijan kammarilla:

ma 18.9. klo 9 tutustumme ulkoilukaveri toimintaan

ma  16.10. klo 9 saattaja-apu toiminta

ma 20.11. klo 9 hengellinen matkatoveruus

YHTEISET TOIMET - ilmoittaudu vapaaehtoiseksi:

Hoitokotien ULKOILUKAVERI auttavat hoitokotien pyörätuoliasukkaita ulkoilussa. Ilmoittaudu mukaan porukkaan. Yhteiset ulkoilukerrat ilmoitetaan tekstiviestein.

TEHTÄVÄPANKKI - SINUA KAIVATAA:

Ystävähaku!

Juttuseuraa kaipaavat useat vanhukset kodeissaan - olisiko sinulla aikaa alkaa ystäväksi? Nyt etsitään ystävää

• ulkoilukaveria miehelle Vääksyssä
  • ulkoilukaveria iäkkäälle rouvalle Vääksyssä
  • juttuseuraa iäkkäälle rouvalle Vääksyssä

Ulkoilukaverisi!

Ehditkö mukaan ulkoiluttamaan  pyörätuolissa istuvia laitoksissa asuvia vanhuksia. Anna yhteystietosi niin saat tekstiviestin aina kun ulkoiluapua kaivataan.

Saattaja-apua!

Lähtisitkö kaveriksi ja tukijaksi lääkäriin tai tutkimuksiin. Ilmoittaudu mukaan porukkaan, jota voidaan kutsua tarvittaessa.

Asikkalan seurakunta | Sirkkusentie 1 17200 Vääksy | asikkalan.seurakunta@evl.fi