rippinuorten albat ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.
(Kirkon rippikoulusuunnitelma 2001)

Rippikoulut 2019

Asikkalan seurakunnassa tullaan järjestämään vuonna 2019 neljä leirimuotoista rippikoulua, yksi hiihtolomalla ja kolme kesällä Asikkalan seurakunnan leikeskuksessa. Lisäksi keväällä järjestetään iltapäivärippikoulu. Rippikoulu suoritukseen kuuluu myös osallistumista yksittäisiin, ryhmäkohtaisiin opetuspäiviin, jotka järjestetään kevään aikana.

Hiihtolomarippileiri: Leiriaika 23.2.-1.3.2019, konfirmaatiomessu 10.3.2019 Asikkalan kirkossa. Ryhmän opettajina toimivat pastori Sakari Similä, nuorisotyönohjajaa Minna Ruini ja nuorisotyönohjaaja Mirva Rannantie.

Kesän 1. rippileiri: Leiriaika 6.-12.6.2019, konfirmaatiomessu 16.6.2019 Asikkalan kirkossa. Ryhmän opettajana toimii mm.  nuorisotyönohjajaa Minna Ruini.

Kesän 2. rippileiri: Leiriaika 26.6.-2.7.2019, konfirmaatiomessu 7.7.2019 Asikkalan kirkossa.Ryhmän opettajana toimii mm. . nuorisotyönohjaaja Mirva Rannantie.

Kesän 3. rippileiri Leiriaika 25.-31.7.2019, konfirmaatiomessu 4.8.2019 Asikkalan kirkossa.Ryhmän opettajana toimii mm. nuorisotyönohjajaa Minna Ruini.

Iltapäivärippikoulu: alkaa 9.1. ja kokoontuu  tammi-huhtikuun aikana keskiviikkoisin klo 16.15 - 18 Maijan kammarissa, Rusthollintie 4. Konfirmaatio su 28.4.2019 Asikkalan kirkossa. Ryhmän opettajana toimivat pastori Anja Saraja ja diakoni Päivi Salojärvi.

Kirje rippikoululaisille

Ilmoittautumiskaaveke rippikouluun

Rippileirimaksut 2019

Kesän rippileirimaksu oman seurakunnan jäsenille on 93€ ja muille 124€. Iltapäivärippikoulu on ilmainen.
Vähävaraisten perheiden on mahdollista hakea leiristä maksuvapautta kevään aikana. Tästä tarkempaa tietoa rippikouluryhmän opettajilta.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Seurakunta kutsuu  rippikouluun erityisesti kaikkia nuoria, jotka rippikouluvuoden aikana täyttävät  15-vuotta. Rippikouluun ovat tervetulleita myös jo aiemmin tuon iän saavuttaneet.

Rippikouluun voi osallistua myös henkilö, jota ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on kaste, koska se on kasteen vahvistamista.  Yleensä konfirmaatiota edeltävänä päivänä vietetään kastejuhlaa niiden nuorten kanssa, joita ei ole aiemmin kastettu.

Rippikouluun aikuisena

Mikäli rippikoulu jäi nuorena käymättä, mutta elämän myöhemmissä vaiheissa huomaat tarvitsemasi esimerkiksi rippikoulun mukana tuomia oikeuksia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin. Seurakunta järjestää aika ajoin yksityisiä tai pienryhmämuotoisia aikuisrippikouluja.

alba ja tennarit

Rippikoulun opetuspäiviä:

Diakonian ja yhteisvastuun opetuspäivät:

la 16.2.2019 klo 10-14 Maijan kammarissa (iltapäivä, talvi ja kesän 1. leiri)

la 9.3.2019 klo 10-14 Maijan kammarissa  (kesän 2. ja 3. leiri)