Jouluiloa vähävaraisille perheille

17.12.2018 19.37

Päivi Virolainen, Järvi-Hämeen Osuuspankista ojentaa lahjoituksen Asikkalan seurakunnalle. Lahjoituksen vas... Päivi Virolainen, Järvi-Hämeen Osuuspankista ojentaa lahjoituksen Asikkalan seurakunnalle. Lahjoituksen vastaaottavat Päivi Salojärvi ja Pinja Halme

Seurakuntien diakoniatyö tekee työtä ihmisten parissa, joilla on puutetta monista asioista niin ihmissuhteista kuin rahastakin. Diakoniatyön tehtävänä on viedä joulumieltä juuri heille, joita ei juuri muisteta tai joiden omat varat riittävät hädin tuskin välttämättömään. Yhteiskunnassa tapahtuvan polarisaation myötä eriarvoisuus ihmisten välillä on lisääntynyt ja pienituloisten määrä kasvanut.

Järvi-Hämeen Osuuspankki päätti lahjoittaa tänä vuonna 11.500 euroa toimialueensa viiden kunnan (Asikkala, Padasjoki, Kuhmoinen, Sysmä ja Hartola) vähävaraisten perheiden jouluiloksi.

Jo pienikin arjesta poikkeava asia ilahduttaa. Joulupöydät herkut maistuvat jokaiselle myös vähävaraiselle, uudet vaatteet ovat usein pienituloisilta ulottumattomissa tai lapsen joululahjatoive tarkoittaa perheissä luopumista jostain toisesta. Nyt myönnetty tuki on tarkoitettu jouluiloksi ja se kohdennetaan avun tarvitsijoille seurakuntien diakoniatyön kautta.