rippinuorten albat ja hihat

HUOMIO ASIKKALASSA RIPPIKOULUA KÄYVÄ NUORI!

Tiedote rippikoululaisille 19.12.2020

Hyvä Asikkalassa rippikouluaan käyvä nuori ja hänen vanhempansa:
Suomen koronatilanteesta johtuen ei tänä jouluna ole monella perheellä ja nuorella mahdollisuutta
käydä joulukirkossa, tai osallistua muihin joulunajan tilaisuuksiin, esim. kauneimpiin joululauluihin.
Näistä osallistumisista on voinut saada hyvin merkintöjä ja näin täyttää Riparipassia. Nyt kun osallistuminen
ei ole mahdollista paikan päällä, on kuitenkin mahdollista täyttää riparipassiaan seuraavalla tavalla:

Jumalanpalveluksia järjestetään etänä ja seurakuntamme kotisivuilta voi hyvin klikata itselleen jumalanpalveluksen auki
esimerkiksi juuri joulunaikaa ajatellen. Jumalanpalvelukset esitetään suoratoistona, mutta ne ovat tallennettuina 2 viikon ajaksi
seurakuntamme kotisivuilla. Katso jumalanpalvelus vanhempasi valvonnan alla ja täytä riparipassi yhden jumalanpalveluksen osalta,
kun olet täyttänyt kaikki kohdat ja katsonut jumalanpalveluksen, voit saada vanhemmaltasi allekirjoituksen. Kaikkien kohtien tulee olla täytettynä riparipassissa. Riparipassi tulee palauttaa 12.5., joten tässä on vielä keväällä hyvin aikaa täyttää passia.
Hyvää joulua ja taivaan Isän siunausta kaikille!

Rippikoulun tavoite

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.
(Kirkon rippikoulusuunnitelma 2001)

Rippikoulut 2021

Vuonna 2021 rippikoulu tullaan järjestämään kolmena leirimuotoisena rippikouluna, sekä päivärippikouluna, joka toteutuu yhdessä hiihtolomarippileirin kanssa. Rippikoulu suoritukseen kuuluu myös osallistumista yksittäisiin, ryhmäkohtaisiin opetuspäiviin, jotka järjestetään enen leirijaksoa.

Hiihtolomarippileiri: leirijakso 27.2.–5.3.2021 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 23.5.2021 Asikkalan kirkossa klo 10. TÄMÄ AJANKOHTA MUUTETTU

Kesän I-rippileiri: leirijakso 10.6.–16.6.2021 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 20.6.2021 Asikkalan kirkossa klo 10.

Kesän II-rippileiri: leirijakso 2.7.–8.7.2021 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 11.7.2021 Asikkalan kirkossa klo 10.

Päivärippikoulu: Osallistuu hiihtolomarippikoulun kanssa samalle leirille päiväsaikaan noin klo 9-17 (tarkentuu myöhemmin).

Rippikoulukirje 2021

Rippikouluun 2021 ilmoittautumislomake

Rippileirimaksut 2021

Kesän rippileirimaksu oman seurakunnan jäsenille on 93€ ja muille 124€. Hiihtolomarippikoulun opetuspäiviin osallistuville päivärippikoululaisille osallistumismaksu on 47 €.
Vähävaraisten perheiden on mahdollista hakea leiristä maksuvapautta kevään aikana. Tästä tarkempaa tietoa rippikouluryhmän opettajilta.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Seurakunta kutsuu  rippikouluun erityisesti kaikkia nuoria, jotka rippikouluvuoden aikana täyttävät  15-vuotta. Rippikouluun ovat tervetulleita myös jo aiemmin tuon iän saavuttaneet.

Rippikouluun voi osallistua myös henkilö, jota ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on kaste, koska se on kasteen vahvistamista.  Yleensä konfirmaatiota edeltävänä päivänä vietetään kastejuhlaa niiden nuorten kanssa, joita ei ole aiemmin kastettu.

Rippikouluun aikuisena

Mikäli rippikoulu jäi nuorena käymättä, mutta elämän myöhemmissä vaiheissa huomaat tarvitsemasi esimerkiksi rippikoulun mukana tuomia oikeuksia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin. Seurakunta järjestää aika ajoin yksityisiä tai pienryhmämuotoisia aikuisrippikouluja.

alba ja tennarit