rippinuorten albat ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.
(Kirkon rippikoulusuunnitelma 2001)

Rippikoulut 2020 käynnistyvät yhteisellä messulla Asikkalan kirkossa 24.11. kello 10. Tervetuloa rippikoululaiset perheineen! Messun jälkeen annetaan tärkeää tietoa tulevasta rippikouluvuodesta.

Rippikoulut 2020

Asikkalan seurakunnassa tullaan järjestämään vuonna 2020 kolme leirimuotoista rippikoulua Asikkalan seurakunnan leikeskuksessa. Lisäksi keväällä järjestetään iltapäivärippikoulu. Rippikoulu suoritukseen kuuluu myös osallistumista yksittäisiin, ryhmäkohtaisiin opetuspäiviin, jotka järjestetään kevään aikana.

Kesän 1. rippileiri: Leiriaika 6.-11.6.2020, konfirmaatiomessu 14.6.2020 klo 10 Asikkalan kirkossa.

Kesän 2. rippileiri: Leiriaika 26.6.-2.7.2020, konfirmaatiomessu 5.7.2020 klo 10 Asikkalan kirkossa.

Kesän 3. rippileiri Leiriaika 23.-29.7.2020, konfirmaatiomessu 2.8.2020 klo 10 Asikkalan kirkossa.

Iltapäivärippikoulu: alkaa 4.12.2019 ja kokoontuu  joulu-toukokuun aikana keskiviikkoisin klo 15-17 Maijan kammarissa, Rusthollintie 4. (Kokoontumisaikaa voidaan tarkentaa ensimmäisen kokoontumisen yhteydessä). Konfirmaatio on helatorstaina 21.5.2020 klo 10 Asikkalan kirkossa. Ryhmän opettajana toimivat pastori Anja Saraja ja diakoni Päivi Salojärvi.

Kirje rippikoululaisille

Ilmoittautumislomake

Yksittäiset ryhmäkohtaiset opetuspäivät

Rippileirin tai iltapäivärippikoulun lisäksi rippikoululaiset osallistuvat seuraaviin opetuspäiviin.

opetuspäivä kirkossa klo 10

diakonia- ja lähetyspäivä Maijan kammarilla ja ulkona klo 10-14

Rippileiri 1  su 9.2.  la 14.3.
Rippileiri 2  su 16.2.  la 14.3.
Rippileiri 3  su 8.3.  la 28.3.
Iltapäiväripari    la 28.3.

Rippileirimaksut 2020

Kesän rippileirimaksu oman seurakunnan jäsenille on 93€ ja muille 124€. Iltapäivärippikoulu on ilmainen.
Vähävaraisten perheiden on mahdollista hakea leiristä maksuvapautta kevään aikana. Tästä tarkempaa tietoa rippikouluryhmän opettajilta.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Seurakunta kutsuu  rippikouluun erityisesti kaikkia nuoria, jotka rippikouluvuoden aikana täyttävät  15-vuotta. Rippikouluun ovat tervetulleita myös jo aiemmin tuon iän saavuttaneet.

Rippikouluun voi osallistua myös henkilö, jota ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on kaste, koska se on kasteen vahvistamista.  Yleensä konfirmaatiota edeltävänä päivänä vietetään kastejuhlaa niiden nuorten kanssa, joita ei ole aiemmin kastettu.

Rippikouluun aikuisena

Mikäli rippikoulu jäi nuorena käymättä, mutta elämän myöhemmissä vaiheissa huomaat tarvitsemasi esimerkiksi rippikoulun mukana tuomia oikeuksia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin. Seurakunta järjestää aika ajoin yksityisiä tai pienryhmämuotoisia aikuisrippikouluja.

alba ja tennarit