Tiedote seurakunnan toiminnasta 1.6.2020 alkaen

8.5.2020 22.07

Kaikissa kirkollisissa toimituksissa, jumalanpalveluksissa ja muissa tapahtumissa noudatetaan 50 hengen ylärajaa. Mikäli käytettävissä on pieni tila, voidaan väkimäärä joutua rajaamaan alle 50 hengen. Osallistujien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja hygieniasta.

Kirkolliset toimitukset 1.6. alkaen

• Kaikissa kirkollisissa toimituksissa, kuten myös seurakunnan muissa tilaisuuksissa, noudatetaan 50 hengen kokoontumisrajoitusta
  • Mikäli käytettävissä oleva tila on pieni, väkimäärää voidaan joutua rajaamaan alle 50 hengen.
  • Tilaisuuksien osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja antamalla ohjeita hygieniasta.

Jumalanpalvelukset pandemian aikana

• Jumalanpalveluksia voidaan viettää kirkkotilassa läsnä olevan seurakunnan kanssa 1.6. alkaen.
  • Palvelukseen voi osallistua enintään 50 henkeä kerrallaan. Pienessä kirkkotilassa määrää voidaan joutua rajaamaan alle 50 hengen.
  • Jumalanpalveluksissa voidaan kesäkuun alusta alkaen viettää myös ehtoollista.

Seurakuntien leiri- ja päivätoiminta

• Rippikoululeirien ja muun leiritoiminnan aloittaminen on mahdollista 1.6.2020 alkaen.
  • Turvallisuutta koskevien valmisteluiden ja muiden käytännön syiden vuoksi yön yli kestävä leiritoiminta on suositeltavaa aloittaa kuitenkin vasta juhannuksen jälkeen.
  • Kaikessa leiritoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käytössä olevien tilojen väljyyteen ja hygieniaan.
  • Seurakuntia kannustetaan järjestämään lasten, nuorten ja perheiden päivätoimintaa niin, että toimintaan osallistuu enintään 50 henkilöä kerrallaan.

10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5.2020 asti ellei muutoksista toisin ilmoiteta