Uutislistaukseen

Hautamuistomerkin laatta, jossa teksti: Lapselle, jonka saimme vain hetkeksi   Lapselle, jota emme koskaan...

Asikkalan hautausmaalle on valmistunut ”Tyhjän sylin muistomerkki”

4.9.2020 13.04

Asikkalan hautausmaalle on valmistunut ”Tyhjän sylin muistomerkki” lähelle siunauskappelia. Muistomerkki koostuu paikalla olevasta luonnonkivestä ja rosterilaatasta, jossa on teksti

Lapselle, jonka saimme vain hetkeksi

Lapselle, jota emme koskaan saanteet

Kiven edessä on reunakivi, jolle voi asettaa hautakynttilän, tai leikkokukkia omassa astiassa . Muistoesineiden tuominen ei ole sallittua. Muistomerkin suunnitteluun on osallistunut useampi seurakunnan työntekijä.  Vastaavia muistomerkkejä on viime vuosina tehty useille hautausmaille ympäri maatamme. Idea on levinnyt nopeasti Facebookin ryhmässä ”Kuolleiden lasten muistopäivä 23.9.”

Kuolleiden lasten muistopäivää vietettiin ensimmäisen kerran 23.9.2010 ja sen on virallisesti Suomen Teemapäiväkalenterissa. Muistopäivä on vanhemmille, jotka ovat menettäneet lapsen, veljille ja siskoille, jotka surevat sisarustaan, Isovanhemmille, Kummilapsen menettäneille, Tarha- tai koulukaveria ikävöimään jääneille, työkaverin menettäneille. Ihan kaikille. Myös niille jotka tuntevat surua ja myötäelävät kotimaassa tapahtuneiden tragedioiden uhreille.

Vaikka luterilaisella kirkolla on Pyhäinpäivä ja Viattomien lasten päivä, seurakunnat haluavat olla mukana eri tavoin Kuolleiden lasten muistopäivän vietossa. Lähimpänä Asikkalan seurakuntaa on 23.9.2020 tilaisuus Lahdessa.