Diakoniatyö kanssasi arjen ongelmissa

Diakonia on läsnäolo ja vierellä kulkemista, kuuntelemista, ja tukemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta.

Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita, joita haluat jakaa luottamuksella jonkun kanssa, silloin diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan diakoniatoimistossa Maijan kammarilla, kodissasi, sairaalassa tai muualla yhdessä sovitussa paikkassa.

Diakoniatyö järjestää myös vertaistukea ryhmien ja leirien kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä

kun tarvitset henkistä tai hengellistä tukea.

Kaipaat taloudellista ohjausta tai kertaluontaista apua.

Olet meille tärkeä ja ainutlaatuinen olit sitten ,,,

yksinäinen

taloushuolien uuvuttama

työpaikan menettänyt, pitkäaikaistyötön

mielenterveysongelmainen

päihderiippuvainen tai niistä irtautunut

läheisen menettämisen kokenut, sureva

sairas, vammainen

muutoin murheiden murtama, rukousta tai apua kaipaava nuori tai vanha

Diakoniaruokailu ja Taukopaikka

Maijan kammarilta löytää mukavaa seuraa ja siellä ei tarvitse olla tyhvin vatsoin, siitä pitävät huolen kammarin vapaaehtoiset emännät. Toimintakausi syyskuu -toukokuu.

Diakoniaruokailu tiistaisin kello 13-14. Maukasta kotiruokaa pää- ja jälkiruokineen. Aterian hinta 4,00. Ruokaa voi ostaa myös kotiin, mutta silloin täytyy tuoda omat astiat mukana.

Taukopaikka perjantaisin kello 9-12. Kaiken kansan kahvila, jossa maksu toimii vapaaehtoisperiaatteella. Kahvittelun ja seurustelun lisäksi voit lukea päivän lehtiä. Paikalla on myös diakoniatyöntekijöitä ja pappeija, joilta voit kysellä mm. keskusteluapua.

Taloudellista apua

VOIMASSAOLEVAN POIKKEUSTILANTEEN TAKIA:

• RUOKA-AVUN RUOKAKASSEJA JAETAAN MAIJAN KAMMARIN OVELTA JOKA KESKIVIIKKO KELLO 10-11. MUISTATHAN PITÄÄ ETÄISYYTTÄ MUIHIN HAKIJOIHIN. RUOKAA KYLLÄ RIITTÄÄ.
  • MUISSA AVUSTUSASIOISSA YHTEYDENOTOT PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTILLA SUORAAN DIAKONIATYÖNTEKIJÖILLE. AVUSTUSTOIMINTAA VARTEN SAAT ERITYISOHJEET SUORAAN TYÖNTEKIJÖILTÄ.

Kaikkeen ei voi aina varautua, sillä elämä voi yllättää. Jotkut arvaamattomat asiat voivat sekoittaa esimerkiksi oman talouden. Yhteiskunnalla on hyvät turvaverkot yllätysten varalle, valitettavasti ne eivät aina riitä tai päätöksen viivästyminen vaikeuttaa elämään.

Seurakunnan diakoniatyö voi tukea sinua taloudellisen hädän hetkellä. Viikoittain jaamme ruokaa diakoniapäivystyksessä keskiviikkoisin klo 9-11. Vapaaehtoisjärjestö Avoimet ovet ry tuo saamaansa lahjoitusruokaa, joka jaetaan paikalla olevien kesken.

Harkinnanvaraisesti voimme myöntää maksusitoumuksen kaupaan. Samoin voimme kertaluonteisesti avustaa laskujen maksussa. Edellä mainittujen avusten käsittelyyn tarvitaan selkeä, ajantasainen tulo- ja menoselvitys, esimerkiksi viimeisin toimeentulopäätös laskelmineen. Diakonia-avustuksen saamisen edellytyksenä ei ole seurakuntalaisuus

Haetut avustukset käsitellään diakoniatiimissä 3:n päivän sisällä anomuksen jätöstä. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle tekstiviestillä ja hylkypäätöksestä lisäksi paperilla, joka sisältää oikaisuvaatimuksen. Asikkalan seurakunnalla ei ole käytössä testamenttilahjoituksia tai rahastoja, joten avustussummat eivät voi olla korkeita.

Myönnettyjä avustuksia ei makseta rahana, vaan esimerkiksi laskujen maksuna.

Työntekijöiltä voi kysyä neuvoja mm. kela-hakemusten täyttöön.

Kaksi kättä, jossa sormet muodostavat vahvan sidoksen

DIAKONIATYÖNTEKIJÄT

Jaana Huumo p. 044 7766 207

Päivi Salojärvi p. 044 7766 206

EU-ruokajakelu

Asikkalassa EU-ruoka-apua jakaa ViaDia Asikkala ry.  (os. Äkeentie 2)

Tarkemmin Facebook: ViaDia Asikkala ry.