Diakoniatyö kanssasi arjen ongelmissa

Diakonia on läsnäolo ja vierellä kulkemista, kuuntelemista, ja tukemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta.

Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita, joita haluat jakaa luottamuksella jonkun kanssa, silloin diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan diakoniatoimistossa Maijan kammarilla, kodissasi, sairaalassa tai muualla yhdessä sovitussa paikkassa.

Diakoniatyö järjestää myös vertaistukea ryhmien ja leirien kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä
kun tarvitset henkistä tai
 hengellistä tukea.
Kaipaat taloudellista ohjausta tai kertaluontaista apua.

Olet meille tärkeä ja ainutlaatuinen olit sitten ,,,

• yksinäinen

• taloushuolien uuvuttama

• työpaikan menettänyt, pitkäaikaistyötön

• mielenterveysongelmainen

• päihderiippuvainen tai niistä irtautunut

• läheisen menettämisen kokenut, sureva

• sairas, vammainen

• muutoin murheiden murtama, rukousta tai apua kaipaava nuori tai vanha

Diakoniaruokailu ja Taukopaikka

Maijan kammarilta löytää mukavaa seuraa ja siellä ei tarvitse olla tyhvin vatsoin, siitä pitävät huolen kammarin vapaaehtoiset emännät. Toimintakausi syyskuu -toukokuu.

Diakoniaruokailu tiistaisin kello 13-14. Maukasta kotiruokaa pää- ja jälkiruokineen. Aterian hinta 3,50. Ruokaa voi ostaa myös kotiin, mutta silloin täytyy tuoda omat astiat mukana.

Taukopaikka perjantaisi kello 9-12. Tämä on kaiken kansan kahvila. Maksu toimii vapaaehtoisperiaatteella. Kahvittelun ja seurustelun lisäksi voit lukea päivän lehtiä. Perjantaisin on mahdollista tavata myös diakoniatyöntekijöitä.

Taloudellista apua

Kaikkeen ei voi aina varautua, sillä elämä voi yllättää. Jotkut arvaamattomat asiat voivat sekoittaa esimerkiksi oman talouden. Yhteiskunnalla on hyvät turvaverkot yllätysten varalle, valitettavasti ne eivät aina riitä tai päätöksen viivästyminen vaikeuttaa elämään.

Seurakunnan diakoniatyö voi tukea sinua taloudellisen hädän hetkellä. Viikoittain jaamme ruokaa diakoniapäivystyksessä keskiviikkoisin klo 9-11. Vapaaehtoisjärjestö Avoimet ovet ry tuo saamaansa lahjoitusruokaa, joka jaetaan paikalla olevien kesken.

Harkinnanvaraisesti voimme myöntää maksusitoumuksen kaupaan. Samoin voimme kertaluonteisesti avustaa laskujen maksussa. Edellä mainittujen avusten käsittelyyn tarvitaan selkeä, ajantasainen tulo- ja menoselvitys, esimerkiksi viimeisin toimeentulopäätös laskelmineen. Diakonia-avustuksen saamisen edellytyksenä ei ole seurakuntalaisuus

Haetut avustukset käsitellään diakoniatiimissä 3:n päivän sisällä anomuksen jätöstä. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle tekstiviestillä ja hylkypäätöksestä lisäksi paperilla, joka sisältää oikaisuvaatimuksen. Asikkalan seurakunnalla ei ole käytössä testamenttilahjoituksia tai rahastoja, joten avustussummat eivät voi olla korkeita.

Myönnettyjä avustuksia ei makseta rahana, vaan esimerkiksi laskujen maksuna.

Työntekijöiltä voi kysyä neuvoja mm. kela-hakemusten täyttöön.

EU-ruokajakelu

Asikkalassa EU-ruoka-apua jakaa ViaDia Asikkala ry.  (os. Äkeentie 2)

Jakopäivät keväällä 2019:

la 26.1. kello 11 - 15

la 16.2.kello 11 - 15

la 9.3. kello 11 - 15

la 30.3. kello 11 - 15

la 20.4. kello 11 - 15

la 11.5. kello 11 - 15

Tarkemmin Facebook: ViaDia Asikkala ry.