Diakoniatyö kanssasi arjen ongelmissa

Diakonia on läsnäoloa ja vierellä kulkemista, kuuntelemista, ja tukemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta.

Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita, joita haluat jakaa luottamuksella jonkun kanssa, silloin diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan diakoniatoimistossa Maijan kammarilla, kodissasi, sairaalassa tai muualla yhdessä sovitussa paikkassa.

Diakoniatyö järjestää vertaistukea ryhmien ja leirien kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä

kun tarvitset henkistä tai hengellistä tukea.

Kaipaat taloudellista ohjausta tai kertaluontaista apua.

Taloudellista tukea ja apua

VOIMASSAOLEVAN POIKKEUSTILANTEEN TAKIA:

RUOKA-AVUN RUOKAKASSEJA JAETAAN MAIJAN KAMMARIN OVELTA JOKA KESKIVIIKKO KELLO 10-11. MUISTATHAN PITÄÄ ETÄISYYTTÄ MUIHIN HAKIJOIHIN. RUOKAA KYLLÄ RIITTÄÄ.
MUISSA AVUSTUSASIOISSA YHTEYDENOTOT PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTILLA SUORAAN DIAKONIATYÖNTEKIJÖILLE. AVUSTUSTOIMINTAA VARTEN SAAT ERITYISOHJEET SUORAAN TYÖNTEKIJÖILTÄ.

Kaikkeen ei voi aina varautua, sillä elämä voi yllättää. Jotkut arvaamattomat asiat voivat sekoittaa esimerkiksi oman talouden. Yhteiskunnalla on hyvät turvaverkot yllätysten varalle, valitettavasti ne eivät aina riitä tai päätöksen viivästyminen vaikeuttaa elämään.

Seurakunnan diakoniatyö voi tukea sinua taloudellisen hädän hetkellä. Viikoittain jaamme ruokaa diakoniapäivystyksessä keskiviikkoisin klo 9-11. Vapaaehtoisjärjestö Avoimet ovet ry tuo saamaansa lahjoitusruokaa, joka jaetaan paikalla olevien kesken.

Harkinnanvaraisesti voimme myöntää maksusitoumuksen kaupaan. Samoin voimme kertaluonteisesti avustaa laskujen maksussa. Edellä mainittujen avusten käsittelyyn tarvitaan selkeä, ajantasainen tulo- ja menoselvitys, esimerkiksi viimeisin toimeentulopäätös laskelmineen. Diakonia-avustuksen saamisen edellytyksenä ei ole seurakuntalaisuus

Haetut avustukset käsitellään diakoniatiimissä 3:n päivän sisällä anomuksen jätöstä. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle tekstiviestillä ja hylkypäätöksestä lisäksi paperilla, joka sisältää oikaisuvaatimuksen. Asikkalan seurakunnalla ei ole käytössä testamenttilahjoituksia tai rahastoja, joten avustussummat eivät voi olla korkeita.

Myönnettyjä avustuksia ei makseta rahana, vaan esimerkiksi laskujen maksuna.

Työntekijöiltä voi kysyä neuvoja mm. kela-hakemusten täyttöön.

EU-ruokajakelu

Asikkalassa EU-ruoka-apua jakaa ViaDia Asikkala ry.  (os. Äkeentie 2)

Tarkemmin Facebook: ViaDia Asikkala ry.

kaksi kättä ja kaksi palapelinpalaa jotka sopivat toisiinsa
Palat paikoilleen, kuva Pixapay

DIAKONIATYÖNTEKIJÄT

Jaana Huumo p. 044 7766 207

Päivi Salojärvi p. 044 7766 206

Ruoka-apua jouluun

Diakoniatyö myöntää erityistä jouluapua vähävaraisille perheille ja yksinäisille henkilöille. Avunsaamisen edellytyksenä on diakonia-asiakkuus ja selvittetty perheen taloudellinen tilanne 15.12. mennessä. Avustupäätöksiä tehdään keskiviikkoisin kello 9-11 tai muina sovittuina aikoina. Kysy lisää diakoniatyöntekijöiltä.