Diakonia kanssasi arjen ongelmissa

 

Läsnäoloa ja vierellä kulkemista, kuuntelemista ja tukemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta.

Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita, joita haluat jakaa luottamuksella jonkun kanssa, silloin diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan diakoniatoimistossa Maijan kammarilla, kodissasi, sairaalassa tai muualla yhdessä sovitussa paikassa.

Diakoniatyö järjestää lisäksi vertaistukea ryhmien ja leirien kautta.

 

Ota rohkeasti yhteyttä

 - kun tarvitset henkistä tai hengellistä tukea

 - kun kaipaat taloudellista ohjausta tai kertaluonteista apua

 

Taloudellista tukea ja apua

Kaikkeen ei voi aina varautua, sillä elämä voi yllättää. Jotkut arvaamattomat asiat voivat sekoittaa esimerkiksi oman talouden. Yhteiskunnalla on hyvät turvaverkot yllätysten varalle, mutta valitettavasti ne eivät aina riitä tai päätöksen viivästyminen vaikeuttaa elämää.

Seurakunnan diakoniatyö tukee sinua taloudellisen hädän hetkellä:

  • ohjaamme sinua hakemaan apua ja tarvittaessa neuvomme hakemusten tekemisessä
  • keskiviikkoisin kello 10 -11 jaamme ruokaa vähävaraisille yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja vapaaehtoisjärjestö Avoimet ovet ry:n kanssa
  • diakoniatyöntekijät tavattavissa keskiviikkoisin klo 9-11, muina aikoina sopimuksen mukaan
  • harkinnanvaraisesti voimme myöntää maksusitoumuksen kauppaan
  • harkinnanvaraisesti voimme avustaa laskujen maksussa, kun muut yhteiskunnan tarjoamat keinot on käytetty. Päätöksen tueksi tarvitaan selkeä, ajantasainen tulo- ja menoselvitys, esimerkiksi viimeisin toimeentulotukipäätös laskelmineen. Haetut avustukset käsitellään diakoniatiimissä kolmen päivän sisällä anomuksen jättämisestä. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle tekstiviestillä ja hylkypäätöksestä tarvittaessa lisäksi paperilla, joka sisältää oikaisuvaatimuksen. Asikkalan seurakunnalla ei ole käytössä testamenttilahjoituksia tai rahastoja, joten avustussummat eivät voi olla korkeita. Diakonia-avustuksen saaminen ei edellytä kuulumista seurakuntaan.
kaksi kättä ja kaksi palapelinpalaa jotka sopivat toisiinsa
Palat paikoilleen, kuva Pixapay

Diakoniatoimisto

Maijan kammarin yhteydessä os. Rusthollintie 4

 

Diakoniatyöntekijät

Jaana Huumo p. 044 7766 207

Sari Juutilainen p. 044 7766 206