rippinuorten albat ja hihat

Rippikoulun tavoite

Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.
(Kirkon rippikoulusuunnitelma 2001)

Rippikoulut 2022

Vuonna 2022 rippikoulu tullaan järjestämään kolmena leirimuotoisena rippikouluna ja iltapäivärippikouluna. Rippikoulu suoritukseen kuuluu myös osallistumista yksittäisiin, ryhmäkohtaisiin opetuspäiviin, jotka järjestetään ennen leirijaksoa.

Kesän I-rippileiri: leirijakso 10.6.–16.6.2022 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 19.6.2022 Asikkalan kirkossa klo 10.

Kesän II-rippileiri: leirijakso 28.6.– 4.7.2022 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 10.7.2021 Asikkalan kirkossa klo 10.

Kesän III-rippileiri: leirijakso 26.7.–1.8.2022 leirikeskus Kinismajalla. Konfirmaatio 7.8.2021 Asikkalan kirkossa klo 10.

Iltapäivärippikoulu: alkaa ke 8.12.2021 klo 15-18 seurakuntakodilla, jatkuen keskiviikkoisin 19.1.2022 alkaen aina joka toinen viikko. Konfirmaatio 22.5.2022 Asikkalan kirkossa klo 10.

Rippikoulut alkavat yhteisellä jumalanpalveluksella uudella seurakuntakodilla (Kalmarintie 3, Vääksy) tiistaina 23.11. klo 18. Tilaisuuteen kutsutaan myös vanhemmat. Paikan päällä annetaan riparipassit, joihin tullaan keräämään riparimerkintöjä sekä muita ohjeita rippikoulun suorittamiseen.

(Tiistaina 19.10. järjestetään "Usko, toivo ja rakkaus: avaimet ilmastoahdistukseen"-ilta seurakuntakodilla klo 18-20. Tilaisuudesta on mahdollista saada ensimmäinen riparimerkintä. Ei ole pakollinen käynti.)

Voit ilmoittautua rippikouluun tästä linkistä:  ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN

Rippileirimaksut 2022

Kesän rippileirimaksu oman seurakunnan jäsenille on 93€ ja muille 124€. Iltapäivärippikouluun osallistuminen on ilmaista. Mahdollista hakea leiristä maksuvapautta kevään aikana. Tästä tarkempaa tietoa rippikouluryhmän opettajilta.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Seurakunta kutsuu  rippikouluun erityisesti kaikkia nuoria, jotka rippikouluvuoden aikana täyttävät  15-vuotta. Rippikouluun ovat tervetulleita myös jo aiemmin tuon iän saavuttaneet.

Rippikouluun voi osallistua myös henkilö, jota ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on kaste, koska se on kasteen vahvistamista.  Yleensä konfirmaatiota edeltävänä päivänä vietetään kastejuhlaa niiden nuorten kanssa, joita ei ole aiemmin kastettu.

Rippikouluun aikuisena

Mikäli rippikoulu jäi nuorena käymättä, mutta elämän myöhemmissä vaiheissa huomaat tarvitsemasi esimerkiksi rippikoulun mukana tuomia oikeuksia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin. Seurakunta järjestää aika ajoin yksityisiä tai pienryhmämuotoisia aikuisrippikouluja.

alba ja tennarit